Lehdistötiedote: Visustin v6 luo lähdekoodista PDF-vuokaavion

Lehdistötiedote
25.3.2010

Visustin v6 luo lähdekoodista PDF-vuokaavion

Aivosto Oy on julkaissut uuden version Visustin-työkalusta. Visustin v6 on vuokaavioiden luontiohjelma, joka muuntaa ohjelmakoodin vuokaavioiksi automaattisesti. Uusi versio luo PDF-vuokaavioita peräti 36 ohjelmointikielestä.

Visustin lukee lähdekoodia näyttääkseen joka funktion vuokaaviona. Tämä auttaa näkemään, kuinka funktiot toimivat. Monimutkaisia rutiineja voi tarkastella myös "lintuperspektiivistä", jolloin näkee rutiinin rakenteen, mutta vähemmän yksityiskohtia. Kun tarkastelee kahta vuokaaviota vierekkäin, voi tutkia kahden funktion eroja.

PDF-vuokaaviot ovat version 6 uutuus. Mahdollisuus zoomata tekee PDF-kaavioista käteviä kaikkein sekaviempienkin moduulien dokumentointiin. Koska vuokaaviot perustuvat todelliseen koodiin eivätkä vanhentuneisiin suunnitelmiin, ne ovat tarkka esitys siitä, mitä ohjelma oikeasti tekee.

Visustin v6 tukee 36 ohjelmointikieltä, joita käytetään Windows-, Mac-, Linux-, suurkone- ja sulautetuissa järjestelmissä. Uusi versio lisää tuen JCL-, Matlab-, PL/I-, Rexx- ja SAS-kielille. Visustimella voi tutkia sekä yksinkertaisia skriptejä että monimutkaisia vanhoja järjestelmiä. Vuokaavioiden lisäksi Visustin luo UML-aktiviteettikaavioita ja Visio-kaavioita suoraan koodista.

Tuetut 36 ohjelmointikieltä:
Ada, C/C++, C#, Clipper, COBOL, ColdFusion, Delphi, Fortran, IAR/MSP430, Java, JavaScript, JCL (MVS), JSP, LotusScript, MASM, Matlab, NASM, Pascal, Perl, PHP, PL/I, PL/SQL, PowerScript, PureBasic, Python, QuickBASIC, REALbasic, Rexx, SAS, T-SQL, Visual Basic, VBA, VBScript, VB.NET, Visual FoxPro ja XSLT.


Ohjelman kotisivu:
http://www.aivosto.com/visustin.html

Järjestelmävaatimukset:
Windows 98/ME/2000/XP/2003/Vista/7.

Hinnat:
Alkaen 228 euroa (sis. alv).
Ilmainen esittelyversio.

- -

Visustin on suomalainen ohjelma. Sen on julkaissut suomalainen Aivosto Oy, joka tuottaa ohjelmointityökaluja kansainvälisille markkinoille.

Kuvat:

Lataa koodi Visustimeen, paina Draw ja vuokaavio ilmestyy.

# # #


Yhteystiedot
Aivosto Oy
Kylänvanhimmantie 16, 00640 Helsinki
fax (09) 728 99690

www.aivosto.com

English version of this press release